Macramé Blade

Macramé Blade:

Macramé blade/knyttede blade er forholdsvis nemme at knytte. Du bruger én knude, nemlig råbåndsknobet, til at binde snore på en midtersnor/midtersnore.

Her hos Lærkehovedet finder du en gratis vejledning under punktet ”Knyttehjælp”. Linket finder du her og vejledningen er lige til at downloade.

Med vejledningen er du ikke i tvivl om fremgangsmåden i alle trin.

Vejledningen er baseret på egen erfaring, og min anbefalede fremgangsmåde sikrer en fin stivelse af bladet samtidigt med, at bladet beholder et ”naturligt” udseende. Jeg har brugt denne fremgangsmåde i nu tre år, og den er velegnet til mindre og mellemstore blade.

 

Materialer:

Jeg foretrækker klart at bruge ét-slået knyttesnor, som er nem at rede ud. Størrelserne er alt fra 1,5 mm til 5 mm. Jeg har god erfaring med vores 1,5 mm cord fra Bobbiny til de mindre blade, og vores 3 mm string fra vores eget mærke til de lidt større blade. Materialerne er Oeko-tex 100 certificerede og er lavet af genanvendt bomuldsmateriale.

Du finder Bobbiny i butikken og snart på webshop, og vores eget mærke finder du lige her. Begge snore findes i et stort udvalg af farver.

 

Klip bladet til:

Man kan sagtens klippe et macramé blad på øjemål, eller man kan lave sin egen skabelon i pap, som man klipper efter. Sidstnævnte måde har jeg brugt i 3 år, men her hos Lærkehovedet tilbyder vi også en bladskabelon i træ. Denne har vist sig at være meget populær, og den er også dejlig nem at bruge. Den er specielt velegnet, når man ønsker at lave flere blade i præcis samme størrelse.

Bladskabelonen kan bruges igen og igen og kræver ingen vedligeholdelse. Er denne skabelon noget for dig, så kan du finde den her

 

Stivelse:

For at afstive mine macramé blade, så bruger jeg strygestivelse. Det har jeg god erfaring med, og jeg har efterhånden afprøvet flere forskellige mærker. Jeg synes, at de alle har været stort set lige gode, og derfor har jeg ingen præference omkring dette.

Vær dog opmærksom på hvordan strygestivelsen skal bruges. Dette kan du læse meget mere om i vejledningen til download.

Brug af lak, hårlak og lim til stivelse af blade bruger jeg kun til meget store blade og er ikke min præference, idet det hurtigt kan komme til at se meget stift og ”unaturligt” ud.

Jeg har på et tidspunkt brugt en lim på bagsiden på et monstera blad, men først efter at jeg brugte samme fremgangsmåde, som beskrevet i vejledningen.

 

 

Man kan også afstive et macramé blad ved at lime filt eller ved at stryge vlieseline på bagsiden. I begge tilfælde klippes filt/vlies i samme facon som bladet.

Jeg har ingen erfaring med at bruge sukkervand eller en vandig opløsning med kartoffelmel. Men efter mange snakke om emnet med ældre kvinder, så har jeg en formodning om, at de gamle opskrifter til at afstive tekstiler kan gøre arbejdet.

 

God fornøjelse med vejledningen og vær opmærksom på, at jeg i fremgangsmåden bruger vores 3 mm string.