Lærkehovedet er kort fortalt en hobby, der har ”taget overhånd”!

Og selvfølgelig ligger der meget bagved også. For eksempel en passion og entusiasme for håndværk, i særdeleshed macramé, samt et brændende ønske om at sprede kreativ glæde til folk, som endnu ikke har fundet ud af, hvor skøn en hobby macramé er.

Hovederne bag Lærkehovedet er Sarah og Michael, og vi har været gift siden 2018.

Det hele startede tilbage i 2020, hvor Sarah midt i en sygemelding blev mere og mere opmærksom på den glæde hun fik ved at kreere fx et håndknyttet vægtæppe. Med en PTSD diagnose ved en psykiater samt en god portion arbejdsrelateret stress i et arbejde som tandplejer, angst på grund af fortiden samt nedtrykthed blev fordybelsen i håndværket vejen ud af en meget mørk periode af hendes liv.

Ud over at være tandplejer har Sarah også en uddannelse som modelkonstruktør samt syerske, så kreativiteten har altid været en del af hende. Et stresset liv har dog igennem en alt for lang årrække sat kreativiteten på standby. En sygemelding ændrede dette, da der pludselig blev tid til selvfordybelse.

Et endegyldigt farvel til arbejdet som tandplejer og med udsigt til en førtidspension eller lignende, besluttede vi, at det måtte være forsøget værd at følge Sarahs store drøm om at få en levevej igennem hendes begejstring for macramé.

I 2022 besluttede vi at åbne den eneste fysiske specialbutik i Danmark indenfor macramé. Webshoppen er kommet til efterfølgende.

I butikken holdes en afslappet stemning med plads til alle, hvor man kan komme ind og kigge på materialerne, spørge om vejledning eller hvad man lige har i tankerne. Foruden at være fysisk butik har Sarah også sit studio i lokalerne, og der er mindst et projekt og sikkert mange flere, som hænger på arbejdsstativerne.

Sarah er den kreative drivkraft i butikken og Michael er den uundværlige, der har styr på alt det praktiske. Michael har dog også fået styr på materialer og står i butikken og kan vejlede. Derforuden er han rigtig god til at samle KITS.

Sarah ønsker, at butikken afspejler hvem hun er. Det er et ”hjertebarn”. Hun finder selv på designs og udvikler KITS og ønsker, at folk mærker autenticiteten bag hendes tanker og ideer.

Fra starten af har det været et brændende ønske at hjælpe folk i gang med macramé enten med workshops eller KITS. Herigennem er missionen at videregive den glæde og ro, som hun selv har oplevet.

Udover at lære macramé fra sig, så er der også stor fokus på kvaliteten af materialerne i butikken. Sarah har efterhånden afprøvet mange slags mærker og rebstyper, og hun er glad for parrets nuværende fabrikant, som også er leverandør af materialer til nogle af de største macramekunstnere verden over.